Gebruikte kleding

Kledingproductie
 Kledingproductie is de op één na meest vervuilende industrie wereldwijd. Bovendien zijn in deze industrie kinderarbeid en andere vormen van moderne slavernij bepaald geen uitzondering.

 Veel mensen realiseren zich niet of onvoldoende dat kleding geen wegwerpartikel is. Kledingproductie is arbeidsintensief en milieubelastend. Een nieuw kledingstuk kopen voor minder dan vijftien euro zou bij iedereen de alarmbellen moeten doen rinkelen.

Hergebruik van kleding is niet de oplossing voor dit probleem met een wel stap die het probleem aanzienlijk kleiner maakt. Hergebruik van kleding komt nog veel te weinig voor.

De Circulaire Hotspot Kampen wil hier in Kampen en omgeving verandering in aan brengen.

In onze sorteerstraat nemen we per week duizenden  kilo's kleding in. Deze kleding sorteren we op verschillende kwaliteitsniveau's. De allerbeste kwaliteit gaat naar de kringloopwinkel aan de Ambachtstraat 3 in Kampen, waar het voor aantrekkelijke prijzen grif van de hand gaat.

De overige kleding  wordt verscheept naar ontwikkelingslanden of gaat door naar de kledingverwerkende industrie. Hier krijgt het een nieuwe bestemming dat kan variëren van poetslap tot isolatiemateriaal.

De sorteerstraat

In onze sorteerstraat nemen we per week gemiddeld zo'n vierduizend  kilo in. Dat wordt gebracht naar de winkel aan de Ambachtstraat 3 in Kampen, of naar milieustraat van de kringloopKampen aan de Haatlandhaven 19/Oslokade. Als erkende textielverwerker halen we voor de gemeente Kampen ook textiel op. Dan gebeurt via vaste ophaalroutes. Zie :https://bit.ly/2QW6AcL

Al deze kleding wordt zorgvuldig bekeken en uitgesorteerd. Dan doen we in de hal aan de Dieselastraatkwaliteitsniveau's. De allerbeste kwaliteit gaat  naar de kringloopwinkel aan de Amachtstraat 3 in Kampen, waar het voor aantrekkelijke prijzen grif van de hand gaat.

De overige kleding  wordt verscheept naar ontwikkelingslanden of gaat door naar de kledingverwerkende industrie. Hier krijgt het een nieuwe bestemming dat kan varieren van poetslap tot isolatiemateriaal.De materialen die we innemen en upcyclen staan in de hal en of in onze webshop onder de naam  www.circulairebouwshop.nl. Via onze webshop checkt u het actuele aanbod dat we in onze hal aan de Dieselstraat 2B in Kampen hebben.

Bekijk deze shop regelmatig, want het aanbod  kan per week behoorlijk verschillen.

AANMELDEN VOOR NIEUWSBRIEF

Aanmelden